Lieve Jacob

Lieve Bluefingers

Textielkunst is een passie, onontbeerlijk als eten, drinken, dansen en de liefde; creëren is de weg om gestalte te geven aan essentiële ervaringen, een vorm van communicatie om door de muur van het individuele isolement te breken. Elk werk is een statement.

Kenmerkend voor het werk is driedimensionaal weven via verschillende lagen, met koperdraad en natuurlijke vezels in natuurlijke kleuren. Het handelsmerk is indigo, vandaar Bluefingers, naar de blauwe handen na het verven.

Tégen de stroom in, tégen alle brutaliteit in, wil het werk zo fijn en broos mogelijk zijn.

Specialisaties: driedimensionaal weven, plantaardig verven, shibori en papierscheppen. Lieve Bluefingers volgt workshops en masterclasses bij docenten uit alle werelddelen en blijft zich verdiepen in traditionele verf- en weeftechnieken.

www.bluefingers.bewww.instagram.com/lievebluefingers/www.facebook.com/Bluefingers-877607782365545/

Materiaal: koperdraad, zijde, indigo
Grootte: 330 x 66 cm
Gewicht: 2 kg
Techniek: getouwweven in stelsels in 2 lagen
Naam: My life as a ghost
Hoe ophangen: in de ruimte
De achterliggende gedachte:

‘My life as a ghost’ is een tweezijdig werk over transitmigranten, die van ‘mens’ naar ‘illegaal’ getransformeerd worden.
Het toont een schril contrast tussen hun tocht naar en in Europa: Libië, de oversteek per ‘boot’, Calais, het park, het station, de nachtelijke ‘pogingen’, de gesloten centra, de ontruimingen, de controles, huiszoekingen en even ‘thuis’ in gastgezinnen,  solidariteit, schoonheid en liefde, en onvoorstelbare veerkracht.